dacian-ciolosScorul Capitalului de Reputatie Online pentru dl Dacian Ciolos

Dl Dacian Ciolos a devenit Prim-ministrul Romaniei in urma unor evenimente fara precedent: miscarile de strada pornite de tragedia intamplata la Clubul Colectiv. La fel ca si dl Iohannis, care l-a numit din calitatea de Presedinte, dl Ciolos a venit pe un val de asteptare urias. Imaginea perceputa a fost cea de tehnocrat format in urma experientei de comisar european, iar o parte suplimentara de asteptari, la fel ca si o buna parte din increderea de care se bucura in randul publicului, s-au format prin transfer dinspre Presedinte, atat in urma procesului de numire, cat si prin sprijinul public acordat de Presedinte. Este insa important de aratat ca un nivel de asteptare ridicat aduce totodata si un risc pentru reputatie important: riscul ca asteptarile sa nu fie implinite intr-o masura satisfacatoare pentru majoritatea publicului. Iar de astfel de cazuri nu ducem lipsa in istoria recenta a Romaniei. Masuratorile efectuate de CBCC pentru dl Ciolos indica un Capital de Reputatie Online consistent, corespunzator unui nivel de incredere bun. SCRO obtinut este insa unul asociabil unui nivel de alerta destul de ridicat si este unul care ar trebui sa indemne mai degraba la prudenta.

Dacian-Ciolos-08-12-Scorul-Capitatlului-Reputatie-Online

Asa cum aratam mai sus, riscul pentru reputatie asociat unui nivel de asteptare populara atat de ridicat ca in cazul Guvernului Ciolos este unul deosebit de important. O eventuala strategie de branding personal pentru dl Ciolos are un fundament solid in acest moment, insa orice eroare majora poate avea consecinte catastrofale.

Dacian-Ciolos-8-12-Amprenta-Digitala-SCRO-cbcc

Dacian-Ciolos-8.12-Profil-Online-SCRO-cbcc

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit