Reputatie in Alegeri: Ludovic Orban vs Cristian Busoi. 

Dl Cristian Busoi a fost inlocuit pentru candidatura la primaria PMB cu dl Ludovic Orban. Motivul invocat de conducerea PNL a fost o situare mai buna a dlui Orban in sondajele de opinie.
Nu ne propunem sa intram in bucataria interna a PNL (Bucuresti) si nici sa le punem sub semnul intrebarii in vreun fel decizia. Ne limitam la cifre si prezentam ultimele masuratori ale CBCC in mediul online.

 

SCRO_Orban_Orban_vs_Busoi_230216

SCRO_Busoi_Orban_vs_Busoi_230216
Astfel, in data de 23 februarie 2016, CBCC a masurat un Scor de Capital de Reputatie Online de 57,73% pentru dl Cristian Busoi si un SCRO de 27,60% pentru dl Ludovic Orban.

Profil_Online_Orban_vs_Busoi_230216
Din punct de vedere al Profilului Online, cei doi politicieni inregistreaza valori apropiate, in zona mediana. Merita sa nuantam aici ca pentru dl Busoi am inregistrat la acest meta-indicator o scadere fata de masuratorile din decembrie 2015, scadere cauzata in principal probabil de strategia de lansare a candidaturii. In acelasi timp, mentionam ca pentru dl Orban nu avem masuratori efectuate anterior datei de 23 februarie 2016.

Amprenta_Digitala_Orban_vs_Busoi_230216
Diferenta majora dintre cei doi este data insa de valorile masurate pentru Amprenta Digitala, unde dl Busoi inregistreaza o valoare buna, de 57,65% (in scadere usoara fata de masuratoarea din luna decembrie 2015), in timp ce dl Orban inregistreaza doar 4%.
Una dintre concluziile pe care le putem trage din aceasta analiza este ca PNL (Bucuresti) pare a nu pune pret pe comunicarea online si pe importanta mediului digital in contextul alegerilor electorale 2016 pentru functia de primar general al municipiului cu cel mai mare indice de digitalizare din Romania. Dar cum nici candidatura dlui Orban nu este „batuta in cuie”, ne putem gandi oare ca ne aflam in fata unui tip de strategie de campanie intentionat mai greu de inteles?

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit